Het geheim van Les Fermes de Jules

Grandioos uitzicht op het zuiden op een natuurreservaat en het skigebied, volledig ingericht, gelijkvloers op de begane grond.

Op enkele minuten lopen van familie ski gebied Crêt Beni met de Dahu voor beginners, een funride voor de kinderen met een groen berenpad of een pittige rode piste retour naar het dal. De hele familie komt weer op dezelfde plek uit. Wellicht een warme chocomel of iets sterkers bij Le Clos Savoyard aan het einde van de dag? 

Verder op enkele minuten lopen een supermarktje, de bakker, pin automaat, VVV, meerdere restaurantjes. Voor de deur gratis parkeren en binnen gratis Wifi, een Sonos speaker en GoogleTV (dus streamen maar…). 

 

Het geheim van La Chapelle d’Abondance

Dit dorp heeft nog steeds een authentieke uitstraling. 

Ski liften de Panthiaz en de Braitaz liggen aan de uitlopers van Les Portes du Soleil met een hele grote parkeerplaats in het dal. Het is er altijd vele malen rustiger dan de meer bekendere skiplaatsen zoals Avoriaz en Morzine. Afwisselende pistes groen, blauw rood en zwart, voor elk wat wils. Via Torgon kan je door naar Châtel.

Wil je geen auto gebruiken? Er rijdt ook een gratis skibus door het dorp.

En…. Als je niet van plan bent enorme tochten te maken zou je kunnen kiezen voor een wat goedkopere skipas zoals de La Chapelle d’Abondance skipas, of de Liberté skipas.