Liftpassen / Snowboard- / Skilessen:

U bevind zich in het ski gebied Portes du Soleil. U heeft legio mogelijkheden om te gaan skiën.  Bent u beginner of heeft u jonge kinderen, dan is het kleine familie skigebied voor de deur wellicht ruim voldoende voor u. De pistes komen allemaal weer bij dezelfde parkeerplaats uit (altijd handig met kinderen die zelf op ontdekkingstocht gaan). In dit gebied worden tevens door de Franse skischool ski lessen verzorgd. Ski lessen dient u in het dorp bij de ESF (Ecole Ski France) te boeken (dus niet onder aan de piste).  U heeft voor dat gebied voldoende aan een skipas “La Chapelle d’Abondance”. Bent nog niet zo ervaren en heeft u voldoende aan een paar blauwe en rode pistes dan is opstappen bij La Panthiaz wellicht een optie voor u. Ook hier kunt u met een “La Chapelle d’Abondance” pas nog een behoorlijk gebied in. Dit is tevens het dichtstbijzijnde opstappunt voor het grote gebied Portes du Soleil en over het algemeen minder druk. Naast de “La Chapelle d’Abondance” skipas is sinds seizoen 2016/2017 nog een “Liberté” skipas. (voor de insiders… deze pas vervangt de Evasion skipas) Dit “Liberté” gebied is een stuk groter. U kunt wederom bij La Panthiaz opstappen, maar u kunt dan verder door naar Chatel en Morgins. In Chatel kunt u met de stoeltjesliften “Portes du Soleil” en “Gabelou” (of in het stadje met een pendelbus) naar La Linga. Van daar kunt u verder tot en met Plein Dranse. Zijn de sneeuwcondities niet zo goed, dan is het meest praktisch om naar La Linga of Pré la Joux te gaan en daar de lift te pakken. Daar kunt u ook nog kiezen uit een “Chatel” pas of een pas voor “Portes du Soleil”. Gedetailleerde informatie en kaarten omtrent de verschillende ski gebieden en skipassen zijn bij de kassa’s onder aan de liften te verkrijgen. Ook kunt u de gratis Portes du Soleil app op uw smartphone downloaden. Dan heeft u skikaart, openingstijden, sneeuwhoogten etc. etc.  allemaal direct bij de hand.

Bakker:

Er is een bakker op loopafstand. Loop richting het centrum. Voor de brug rechts is de bakker Le Fournil met een grote parkeerplaats. Deze bakker verkoopt ook beleg, eieren en producten uit de regio.

Supermarkt:

Naast de bakker is er sinds 2016 een kleine supermarkt (Proxi). Een grotere supermarkt (Intermarche) vindt u op de route naar Pre la Joux / La Linga. U rijdt richting Châtel, bij de rotonde neemt u de 1e afslag rechts (naar beneden) richting Linga en Pre La Joux, na circa 500 meter licht links boven van u de supermarkt.

Benzine/Diesel:

Naast de Intermarche is een 24 uurs tankstation. U rijdt richting Châtel, bij de rotonde neemt u de 1e afslag rechts (naar beneden) richting Linga en Pre La Joux, na circa 500 meter licht links boven van u de supermarkt.

Huis-/trauma arts:

Rechts naast de kleine supermarkt (Proxi) is de huisarts die in de winterperiode ook trauma arts is. J.P Marcou 0033.(0)4.50.73.52.50

Apotheek:

In het dorp naast de VVV vindt u de Apotheek/Pharmacie  0033.(0)4.50.73.57.00

Uit Eten:

Er zijn een aantal restaurants in het dorp waar u een voortreffelijke maaltijd kan nuttigen. Bent u in een drukke periode, dan is het raadzaam om een tafel te reserveren.

Geld:

Pinpas of Creditkaart worden bijna overal geaccepteerd. In het dorp naast de VVV is een pinautomaat. Verder zijn er pinautomaten in Chatel of op het plein in Abondance.

Loipe / Wandelen:

Vanuit het appartement heeft u uitzicht op het natuurreservaat Mont de Granges waar prachtige wandelroutes zijn uitgezet. Achter ons appartement loopt een gedeelte van de bekende wandelroute GR5 van Hoek van Holland naar Nice. Een prachtig deel van die wandelroute is de Cornettes de Bise op 3 uur en 55 min wandelen van La Chapelle d’Abondance. U kunt het ook iets simpeler houden door bijvoorbeeld de Dranse richting Chatel of Abondance te volgen. Voor het appartement is de geprepareerde loipe. Er zijn routes van 5 tot 37 km. De loipe gaat langs de plaatsen La Chapelle d’Abondance, Abondance en Châtel. Langs de loipe kan ook worden gewandeld op speciaal daarvoor geprepareerde stroken (borden Pietons). Op de loipe wandelen is niet toegestaan.

Les Fermes de Jules